Професионална интересовања

Занимања има веома много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Неко бира занимање по томе што мисли да је цењено, или популарно, или се добро плаћа, а понекад одлуку доноси и сасвим случајно. Велико је задовољство радити посао који нам је занимљив. Због тога је веома важно да откријеш своја интересовања.

Способности

Људи се разликују у ономе што их интересује, али и у ономе што могу и знају да раде и у чему су успешни. Неко се одлично сналази са бројевима, неко је вешт са речима, неко има смисла за технику... Сигурно желиш да изабереш занимање које ти највише одговара - да ти посао једног дана причињава задовољство и да имаш успеха у њему! Успех при обављању различитих послова зависи од способности.

Особине личности

Ако размислимо о себи и свом понашању, можемо да издвојимо неке особине. Рецимо, причљиви смо или ћутљиви, упорни или лако одустајемо, нагли смо или промишљени... Ти си управо у узрасту када се твоја личност још развија. Обликују се особине и понашање постаје доследније. Размисли о својим особинама. Нека од питања у овом упитнику ти могу помоћи у томе.

Интерактивни упитник

Професионална интересовања

Интерактивни упитник

Способности

Професионалне области и групе занимања

Пред тобом је листа која ће ти олакшати сналажење у водичу. Свака област и група занимања у оквиру области, има свој симбол.